Fietssnelweg tussen Delft en Rotterdam-Alexander gaat door

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Het plan voor de aanleg van een fietssnelweg tussen Delft en Rotterdam-Alexander is goedgekeurd door de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Ondanks felle tegenstand van omwonenden bij natuurgebied Ackerdijkse Plassen, wordt er groen licht gegeven aan het project dat 58 miljoen euro gaat kosten.

Bezwaren van omwonenden

Bewoners van het gebied rondom de Ackerdijkse Plassen hebben hun bezwaren geuit tegen de aanleg van de fietssnelweg. Zij wonen op slappe veengrond en vrezen dat hun huizen zullen schudden door de bouwwerkzaamheden. Een van de bewoners, Jos Hogervorst, heeft al eerder schade ondervonden van werkzaamheden in de omgeving. Hij maakt zich zorgen over het gebruik van piepschuimblokken onder het wegdek, die nodig zijn vanwege de zachte ondergrond.

Reactie van de gemeenteraad

Ondanks de bezwaren van de omwonenden, kreeg het plan voor de fietssnelweg meerderheid van stemmen in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Wethouder Bart van Straten heeft aangegeven dat hij de zorgen van de bewoners heeft gehoord en dat er goed over is gesproken. Hij belooft dat de gemeente zal proberen deze zorgen zoveel mogelijk weg te nemen en dat er gezocht zal worden naar een goed compromis.

Strijd nog niet gestreden

Hoewel het plan is goedgekeurd, is de strijd volgens de bewoners nog niet gestreden. Er moeten nog varianten worden uitgewerkt en bestemmingsplannen worden gewijzigd. Deze wijzigingen moeten ook worden besproken in de raad. De bewoners zijn vastberaden om door te gaan met hun protest tegen de aanleg van de fietssnelweg.