Luistercursus Nieuwe kijk op muziek in o.a. De VAK Delft en Zuiderstrandtheater Den Haag.

Normal muziekverteller brechtje roos br kleur 3 4   brechtje roos 2019
Afbeelding: Brechtje Roos

De luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek- wintereditie ‘20- door Brechtje Roos- Muziekverteller- start in het nieuwe jaar op 22 januari (De VAK Delft) en op 23 januari (Zuiderstrandtheater Den Haag). Op 15 januari halen nieuwsgierige luisteraars proeflessen in De Vak. Nieuwe Kijk op Muziek is dé luistercursus voor nieuwsgierige muziekliefhebbers met zin in verdieping. Actief luisteren naar muziek laat luisteraars groeien!

Tussen de noten

De cursus bestaat uit vijf lessen. Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten geeft Brechtje Roos context en luistertips. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Dat betekent: luisteren tussen de noten door! Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog - al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand - maar een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis en daar heb je je verdere luisterleven plezier van! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel!
‘Muziekverteller Brechtje Roos heeft een mooi en persoonlijke aanpak. En dat zie je aan de publieksreacties! Haar intensiteit, betrokkenheid en enthousiasme komen over bij het publiek.’ Bart Schneemann- artistiek leider Nederlands Blazers Ensemble.

Thema

Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en altijd is er ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd.
Hoewel de cursus op zichzelf staat, is het natuurlijk verleidelijk de opgedane kennis te toetsen in de praktijk. Brechtje zal daarom naar enkele concerten verwijzen, die plaatsvinden in het Zuiderstrandtheater, De Nieuwe Kerk in Den Haag en regio Delft.

Praktische info + proefles Delft

Op 15 januari a.s. kunnen muziekliefhebbers uit Delft gratis een proefles volgen van 10.30u- 11u en 11.30u- 12u. op De Vak, Vesteplein 100 Delft. De serie Nieuwe Kijk op Muziek start op woensdag 22 januari in De VAK Delft en op donderdag 23 december in het Zuiderstrandtheater Den Haag. De wekelijkse lessen duren van 10.30 uur tot 12.00 uur. Prijs voor de vijf lessen is €87,50- €90 Alle details voor aanmelden zijn te vinden op de websites van bovengenoemde organisaties.

De VAK Delft
https://vak-delft.nl/cursusaanbod/muziek/luistercursus-nieuwe-kijk-op-muziek-18-1

Zuiderstrandtheater Den Haag
https://www.zuiderstrandtheater.nl/programma/themas/luistercursus/
In januari start dezelfde cursus ook in Musis Arnhem. Voor vragen kun je het best terecht bij Brechtje Roos, 06 21924699, [email protected] www.brechtjeroos.nl/agenda

Muziekverteller Brechtje Roos

Brechtje Roos (muziekverteller, muzikant, muziekpedagoog en oprichter van Studio Hoor Muziekeducatie) scherpt oren aan en laat publiek anders luisteren en meer horen in muziek uit allerlei windstreken en stijlperiodes. Dat doet ze ook op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als het Nederlands Blazers Ensemble, Nederlands Kamerkoor, Theaters Tilburg, Projazz, Culturele Zondagen Utrecht, ensemble Modelo62, OBA Amsterdam, Nacht van de Filosofie Den Haag.

MEER REACTIES

‘Met open oren naar muziek van over de hele wereld luisteren én er tegelijkertijd van alles over opsteken dankzij de losse, enthousiasmerende lessen van Brechtje’, aldus een luisterlescursist.
‘De hartstocht van Brechtje voor muziek is hartverwarmend. Ze legt verbanden tussen diverse genres waardoor er letterlijk een wereld aan muziek voor je open gaat’. Corné Ran-programmeur Zuiderstrandtheater Den Haag.

‘Brechtje reikt sleutels aan om de deuren van de muzikale beleving te openen. Voor mij als muziekliefhebber, zonder enige echte kennis van zaken, ging de muziek meer leven. Brechtje weet met haar luistercursus de doos van Pandora van de oude muziek tot aan hedendaagse fragmenten stukje bij beetje te openen’. Deelnemer luistercursus Nieuwe kijk op Muziek

Adverteren op DelftNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DelftNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Delft
14:16

18° C

Lichtbewolkt

0.89 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief