Medewerkers van het Reinier de Graaf ziekenhuis uiten hun liefde voor de zorg

Normal 2136
Afbeelding: Reinier de Graaf ziekenhuis

Delft, 14 februari 2020. Vandaag, op Valentijnsdag, staat de liefde voor het zorgberoep centraal in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Op social media tonen zorgprofessionals en andere medewerkers dat ze een ‘hart voor de zorg’ hebben. Tientallen Reinierders lieten zich namelijk tijdens hun werkzaamheden fotograferen met een groot hart. Met deze Valentijns-actie laat het personeel van het Delftse ziekenhuis zien hoe mooi het werken in de zorg is en hoeveel dit betekent voor patiënten.

Grote harten circuleerden de afgelopen week door het ziekenhuis. Van de Intensive Care, naar de OK, de Spoedeisende Hulp, naar de vrijwilligers, de directie, verpleegafdelingen en naar de receptionisten. Met mobiele telefoons werden groepsfoto’s gemaakt die vandaag op social media worden gedeeld. “Samen brengen we op deze manier de zorgsector positief onder de aandacht ”, zegt Michel Kuijper, recovery verpleegkundige. “De zorg staat onder druk, maar het werken in deze sector blijft mooi. Ik heb een hart voor de zorg omdat ik daarmee het verschil kan maken voor mijn medemens op een voor hem of haar kwetsbaar moment.”

Op de Intensive Care staan gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen 24 uur per dag klaar om ernstig zieke patiënten de allerbeste zorg te bieden. Ook het team van deze afdeling heeft een hart voor de zorg. Intensivist Job van den Bosch: “Regelmatig komen patiënten of familieleden na de ziekenhuisopname terug om ons te bedanken. Dat doet me dan extra beseffen hoeveel impact ons werk kan hebben.” Op de dagverpleging is de Valentijns-actie ook enthousiast ontvangen. De verpleegkundigen zijn het er unaniem over eens: “Wij hebben een hart voor de zorg omdat we elke dag mensen liefdevol helpen, zodat zij kunnen terug kijken op een warm ontvangst op de dagverpleging.”

De social meda Valentijns-actie is vandaag te volgen op het instagram-account van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Bovendien worden de foto’s door medewerkers gedeeld op hun eigen social media kanalen met hashtag: #hartvoordezorg.

Adverteren op DelftNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DelftNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Delft
15:23

18° C

Lichtbewolkt

0.89 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief