Politie zoekt getuigen straatroof-gijzeling Plaszoom

Normal 4037569091 459b91903b o

Rotterdam - De politie zoekt getuigen van een straatroof en gijzeling op de Plaszoom. Dinsdagavond tussen ongeveer 22.00 en 24.00 uur werd een 19-jarige Rotterdammer beroofd van zijn bankpas door twee daders. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij met een van hen op een bankje blijven zitten tot de andere dader geld van zijn rekening had gepind.

Het slachtoffer was vanuit Kralingen via het park aan de Kralingseplas op weg naar zijn huis in Prinsenland. Omdat hij een lekke band had, liep hij met zijn fiets aan de hand. Op de Plaszoom kwam hij twee mannen tegen die hem aanspraken. In eerste instantie vroegen zij hoe laat het was maar direct daarna bedreigden zij hem met een vuurwapen en moest hij zijn bankpas en pincode afgeven. Dader 1 vertrok met de pinpas om geld te gaan pinnen. Dader 2 wachtte met het slachtoffer op een bankje. Hij bedreigde het slachtoffer daarbij met het vuurwapen. Ook moest het slachtoffer telefoonkaarten bestellen en betalen van zijn rekening.

Signalement dader 1:

Man van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.80/1.90 meter lang, slank postuur, licht getint, donker, kort haar. De man was gekleed in een donker trainingspak en had een capuchon op. Hij had geen gezichtsbeharing en sprak met een accent.

Signalement dader 2:

Man van ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.70/1.80 meter lang, gezet postuur, licht getint, zwart, vettig haar wat stijl over zijn voorhoofd hing, donkere volle wenkbrauwen, rond gezicht, volle snor, stoppel baard en donkere ogen.

Hij droeg een Nike trainingspak, donkere kleur maar geen zwart, zwarte Nike Air Force, en een zwart vierkant schoudertasje.

De gijzeling heeft ongeveer twee uur geduurd. In die tijd zijn diverse mensen zowel te voet als op de fiets het bankje gepasseerd. De politie wil deze passanten heel graag spreken. Het slachtoffer herinnert zich in het bijzonder een licht getinte jongen op een donkere transportfiets die een oranje bloemetjes ’t shirt droeg en vlak langs het bankje reed. 

Dit artikel verscheen eerst op Rotterdam-Actueel.nl

Adverteren op DelftNu.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DelftNu.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Delft
14:55

18° C

Lichtbewolkt

0.89 km/h

71%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief